Training co-op op NL1

Welkom in de co-op. Je zult een maximum van 5 dagen training krijgen voordat je klaar bent om de wijde wereld in te gaan en de co-ops te laten zien wat je te bieden hebt!

-*-: Deze symbolen geven aan dat er een quest in je linkermenu is die je hiermee kunt voltooien

-*-: Wordt lid van een cooperatie

Ten eerste starten we met het co-op menu.

Het eerste tabblad laat een symbool zien met schuddende handjes. Hier kun je de co-op omschrijving lezen, het nieuws bekijken en doneren. Het nieuws kan belangrijke informatie bevatten voor jou als lid, dus zorg ervoor dat je regelmatig even gaat kijken of het veranderd is. Doneren zal de co-op helpen onderzoeken te starten! Als je meer wilt weten hoe je aan de co-op kunt doneren, bekijk dan deze pagina (Klik – Engels, maar het is mogelijk de plaatjes te volgen).

  • Laten we nu eens proberen $1 aan de co-op te doneren om te oefenen!

Het tweede tabblad laat een symbool zien met een persoon met een blauwe jas. Dit is de ledenlijst. Hier kun je je medeleden zien en hun details bekijken. De nummers achter hun naam laten zien welk level ze zijn en hoeveel dollars of goud ze hebben gedoneerd aan de co-op. Als je op de naam van een van de leden klikt, zie je een envelop met een pen; als je hierop klikt kun je die persoon een bericht sturen. Je kunt ook hun boerderij bezoeken.

  • Waarom zouden we dat nu niet proberen? Klik op een van de leden en klik vervolgens op de groene pijl om hun boerderij te bezoeken!

Het derde tabblad laat een groen spraakballonnetje zien. Hier vind je de chat. Aan de rechterkant naast de chat zie je weer de ledenlijst, nu met alleen kleine bolletjes ernaast. Een groen bolletje betekent dat iemand nu online is. Een witte betekent dat hij binnen de laatste 12 uur online is geweest. Een geel bolletje betekent dat iemand binnen de afgelopen 2 dagen online was en een rood bolletje betekent dat iemand langer dan 2 dagen niet online is geweest. Als je bezig bent met je boerderij, zie je een balkje boven je boerderij menu, met een witte pijl (driehoek) omhoog. Daar kun je een klein chat schermpje omhoog trekken. Wil je een groter chat scherm? Klik op het kleine vierkantje aan de rechterkant van het balkje en het co-op menu opent op het chat tabblad. Als iemand iets heeft getypt in de chat, dan zal het kleine ballonnetje aan de linkerkant van het balkje groen oplichten, zodat je weet dat er wellicht iemand iets tegen je zegt!

  • Waarom ga je het niet uitproberen? Open de chat en typ een leuk berichtje. Misschien krijg je wel een leuke reactie van een van je medeleden!

Het vierde tabblad heeft het symbool met een schep en een riek. Dit tabblad gaat over projecten. Je kunt zien welke projecten beschikbaar zijn en als je op een van de projecten klikt zie je de details. Op deze details pagina kun je weer op een klein knopje klikken, die vlak naast de voortgangsbalk zit. Als je daarop klikt, kom je bij het donatie scherm voor collectie-items. Als het project al vol is, zullen alle vakjes groen zijn of een groene v bevatten en kan het project worden gestart door de leider of een plaatsvervanger. Als een project is gestart, krijg je een duidelijke pop-up en zul je een activiteit zien in de chat. Meestal krijg je ook een prive-bericht van de leider of een plaatsvervanger waarin wordt gevraagd of je wilt helpen met het project. Ga naar het project om de details te bekijken om te zien welke producten je moet maken. Als je er niet zeker over bent kun je altijd vragen in de chat of via een bericht wat er van je verwacht wordt.
Heb je het gevraagde aantal collectie-items voor een van de projecten en wil je oefenen? Stuur even een bericht naar mij, zodat ik die van mij er tijdelijk uit kan halen! Om meer te lezen over het doneren van collectie-items, bekijk deze pagina (Klik – Engels, maar het is mogelijk om de plaatjes te volgen).

Als een project is gestart zul je een teller zien op het projecten tabblad voor dat bepaalde project. Daar kun je zien hoeveel tijd er nog over is en hoeveel producten er nog moeten worden gemaakt. Deze producten worden meteen geteld als je ze oogst, dus het is niet nodig om ze te doneren of ze in je opslag te houden. Aan de rechterkant van je boerderij menu is een klein menu voor missies. Dit menu heeft twee tabbladen en als een project loopt, zal het projecten tabblad geselecteerd zijn. Ook daar kun je in een oogopslag zien hoeveel tijd er nog over is en hoeveel producten er nog verzameld moeten worden. Als je ziet dat de teller loopt in dat menuutje, betekent dat dat je kunt helpen door de vereiste producten te produceren.

  • Waarom probeer je nu niet te doneren? Vraag mij om mijn collectie-items er tijdelijk uit te halen. Is het gelukt? Normaal zou je je collectie-items in het project laten en wanneer het vol is kan de leider of plaatsvervanger het project starten.
  • Echter omdat dit een training co-op is, haal alsjeblieft al je collectie-items weer uit het project zodat andere leden ook kunnen oefenen!

-*- Verzamelwoede! Voeg een verzamelitem toe aan een collectie.

Het vijfde tabblad heeft een symbool met een oranje beker voor de wetenschap. Dit is het onderzoeken tabblad. Links kun je verschillende onderzoeken kiezen en als je daarop klikt zie je de details aan de rechterkant. Er is ook een uitschuifmenu links boven om meer onderzoekscategorieen te kiezen. Als je in het details scherm rechts kijkt, zie je ook een klein knopje naast de voortgangsbalk. Als je daarop klikt, opent een menu waarin je je kunt opgeven voor het onderzoek. Als je niet genoeg dollars hebt, zal het je misschien vertellen dat je level 25 moet zijn of goud moet hebben gekocht. Negeer dit, je hebt gewoon niet genoeg dollars en zult eerst moeten sparen. Het bericht is daar omdat je ook met goud voor een onderzoeker kunt betalen. Dat kun je doen door op het blauwe knopje te klikken, maar is niet wenselijk. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je dat wilt doen en doe het maar 1 keer tenzij iemand van de leiding om meer vraagt en jij daarmee instemt. Je kunt je goud gehuurde onderzoekers er niet weer uithalen, hoewel je een onderzoeker voor dollars wel weer terug kunt halen en je geld terug krijgt. Wil je meer lezen over hoe je een onderzoeker kunt worden? Bekijk deze pagina (Klik – Engels, maar het is mogelijk om de plaatjes te volgen).

  • Laten we eens proberen een onderzoeker te worden. Spaar wat dollars en ga naar de Hoofdboerderij categorie door het uitschuifmenu te gebruiken. Meld je vervolgens aan bij Gezondere varkens (level 2). Is het gelukt? Normaal zou je je onderzoeker laten zitten omdat gevraagd is je op te geven. Omdat dit echter een training co-op is, mag je je onderzoeker er weer uit halen, zodat andere leden ook kunnen oefenen!

Je bent nu klaar met oefenen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Wil je graag weten wat er gebeurt als een project of onderzoek werkelijk gestart wordt? Blijf nog wat langer, de leider of plaatsvervangers sturen misschien wel een bericht om je te laten zien hoe het werkt. Bedenk wel dat je het geld en de collectie-items niet meer terug kunt halen nadat het onderzoek/project gestart is! Denk je dat je genoeg training hebt gehad? Dan kun je de co-op verlaten door naar het hoofdmenu te gaan en op de deur met rode pijl te klikken. Veel succes met zoeken naar een leuke co-op en gebruik je ervaringen om hen te laten zien hoe goed je kunt helpen! Vertel bij een sollicitatie ook dat je ervaring hebt gekregen in de training co-op en noem hoe actief je bent en zorg ervoor dat je eruit springt!

-*- Cooperatie boom (meer informatie in het Engels hier (klik)

Heb je interesse in meer informatie over een cooperatie of over je boerderij? Vraag ons gerust in de chat of een berichtje! We beantwoorden je vragen graag en geven zoveel informatie als je wilt.

Veel succes gewenst,

Larino

Co-op leider

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s